RROCK ON FESTIVAL

Omdat ik al exact 3 jaar lang niet hoef te hielenlikken bij een manager, geen eindeloze saaie weekendverhalen hoef aan te horen, maar wél zo veel vakantiedagen kan nemen als ik wil, én de leukste opdrachtgevers heb, is het fissa. Alles wordt in deze periode gecanceld, maar dit laat ik niet zomaar aan me voorbij gaan. May I present you:

RRENEE’s RROCK ON FESTIVAL

Ram die koelkast vol bier, vervang die hue-bollen door discolichten, fix alvast een sorry-voor-de-herrie-bossie-bloemen voor de buren , want shit is aan.
Geen gehol van stage naar stage als een slaaf van je zelf samengestelde tijdschema, maar gewoon klikken op iets uit mijn selectie van liveshows, casten naar je tv, chippie erbij en gaan. Rrock on!

Stage 1: RRUIG & RRETEDOPE

DI-RECT 💚💛 – Even beginnen met wat Haags toch. Altijd strak, vet, feest en kippenvel.
Foo Fighters 🥁 – Nirvana was nèt voor m’n tijd. Gelukkig beukt Dave minstens zo hard op z’n FF-guitaar als op z’n Nirvana-drumstel. Áltijd een ruige show.
Chance The Rapper 🖥️ – Sinds het zien van dit fijne Tiny Desk concert – grote artiesten die hun beste tracks spelen in een klein rommelig kantoortje – baal ik hard dat ik Chance nog nooit live heb gezien. En heb ik een kleine crush op ‘m.
Bon Iver ❄️ – Op 24 april zou ik ‘m live zien. En toen kwam The ‘Rona. Ik wacht nog alltijd met smart op deze ongekend briljante artiest.
Queens Of the Stone Age 🤘🏻 – Meerdere malen vooraan in de pit gestaan. Het is vuig, het is zweet, het is energie, en is zoooo rammend goed.
Indian Askin 💔 – Na m’n eerste zittende Coroshow kondigden ze ineens aan ermee te stoppen. Aan hun shows lag het niet.
Goldband 🥇 – Mijn tweede concertje in Corona-tijd. Nog nooit een zaal zittend zo hyped uit z’n dak gezien.
John Coffey 🍺 – Bekend van het vliegende (en gevangen) biertje. Véél te laat ontdekte ik een van Neerlands ruigste acts.
Kasabian – Zo’n band waar je een fantastische avond hebt zonder vooraf één album te hebben geluisterd.
Arcade Fire 🌪️ – De band die ik wilde zien op Pinkpop, maar waarvan ik ben weggevlucht vanwege gitzwarte naderende wolken. Gelukkig in Ahoy een mooie herkansing gekregen.
Justin Timberlake 👨🏼 – Justin kan altijd op een bezoek rekenen van m’n girlgang. Niet zozeer adorerend, maar immer pilsend en dansend vooraan.
The Vaccines 💉 – Verwacht weinig ontspanning, want deze band jaagt z’n lekkere (en toch al korte) nummers er altijd in een noodgang doorheen.
David Byrne 🎭 – Was het een concert? Een moderne dansvoorstelling? Conceptueel theater? Ik weet niet wát ik op Rock Werchter zag, maar deze show van de Talking Heads voorman was echt waanzinnig.
The xx ✖️– Tig keer gezien, nooit teleurgesteld. Verplichte kost, alsje ’t mij vraagt!
N*E*R*D 🧠 – Stond minstens 14 jaar op mijn wishlist. In 2018 mocht ik ‘m dan, nadat ik via een crowdsurf op het podium belandde, dan eindelijk afstrepen. Mag ik nog een keer?

Stage 2: RRAUWE WIJFFIES

Surprise act: Miley Cyrus 😍 – Al vier weken lang staat Miley’s rauwe versie van Heart of Glass hier elke dag op volume stapeltje-boxen-in-de-Alpha. Deze video verdient een draaiende discolamp en een meebrullende uithaal aan ’t einde, dus waar wacht je nog op?
Taylor Swift 👩🏼 – Van countrymeisje naar dromerige indiechick. Nog nooit live gezien, deze TayTay met haar behoorlijk diverse repetoire .
Amy Winehouse 💙 – Ik ga deze heldin niet eens introduceren, omdat geen woord de gepaste eer geeft.
Robyn 🎪 – De popdame die op Down The Rabbit Hole de tent omtoverde in een dampende jaren 90 clubbende tent.
Beyoncé 👯‍♀️ – Eerlijk? De diepe liefde die ik koesterde voor Bey is over. Onze wegen zijn uit elkaar gegaan. Maar voor een alles-uit-de-kast-show als deze is ze altijd weer welkom.